Wat doe ik

Dagvoorzitter en gespreksleider. Stijlvolle debatten en correct taalgebruik zijn belangrijk om woordvoerders en toehoorders in hun waarde te laten. Dat vind ik, als dagvoorzitter,  nog steeds. Mensen ervaren mij als een duidelijke en heldere spreker en voorzitter, die vele onderwerpen toegankelijk maakt voor grote en verschillende groepen publiek.

Lezingen. Ik spreek over onderwerpen die mij in de
verschillende fasen van mijn loopbaan ook al
bezighielden.  Europa, de buitenlandse politiek,
ontwikkelingssamenwerking en de internationale
economie. Bovendien geef ik  een blik achter de
schermen van het Binnenhof  en ga ik in op de
actuele politieke situatie. 
 
 Info & boekingen: Speakers Academy
010-4333322 of fransweisglas@speakersacademy.nl.
 
Gastcolleges. Ik vind het leuk  te werken met jongeren en studenten , om zo mijn kennis en ervaring over te dragen aan een nieuwe generatie. Daarom geef ik   regelmatig gastcolleges aan universiteiten en hogescholen en leid daar congressen.
 
Gastcolums. Op verzoek lever ik een analyse of een commentaar over een actueel onderwerp. Op deze site schrijf ik  wekelijks een nieuwe column. Daarnaast publiceer ik regelmatig in de opinierubrieken van dagbladen, en doe ik mee aan discussieprogramma’s op radio en televisie.   
 
Praktijkgerichte mediatraining. Ruim vijfentwintig jaar lang verschijn ik al in de media. Journalisten zoeken mij op of omgekeerd. Anderen die daar minder ervaring in hebben, bereid ik voor op een geslaagd mediaoptreden. 
 

 
Coaching.  Het leggen van contacten in een wereld van politiek en overheid vraagt om een speciale benadering.Het is niet makkelijk de juiste ingangen in Den Haag en Brussel te vinden. Dankzij mijn vakkennis, ervaring en netwerk kan ik hierbij behulpzaam zijn.
 
 © Fotografie: Carolien Achterbosch
Website: Refa ICT en Endeloos